søndag 5. desember 2010

Hardhaus i 13 minus

Fredag tok jeg meg en tur langs Skarselva innerst i Maridalen. Der elva renner ut fra Øyungen liker Fossekallen seg. Den bader og koser seg. Det var isende kalt 13 minus, men jeg hadde gått meg god og varm, og hadde kledd meg særs godt for anledningen. Jeg fant en fin plass nede ved vannkanten, og satt der et par timers tid. Det er meditasjon for kropp og sjel å sitte slik ved et elveføre i kalt vær, men likevel være varm og følge med på denne lille fuglen som bader og koser seg. Da er det nuet som teller, opplevelsen akkurat her og nå. Alt annet forsvinner, det eksisterer, men er utenfor meg. Jeg lever meg inn i elvas, skogens og Fossekallens liv. Jeg kjenner at jeg er en del av dette, en del av naturen. Og naturen gir hvile.

2 kommentarer:

Hilda R.B sa...

Å så fint bilde av fossekallen. Nydelige ord, det er akkurat slik en føler det når en er ute og får ta del i naturen rundt oss.

Unknown sa...

Hei.
Det er et fint sted du har funnet. Der har jeg også sittet i timevis. Problemet er at nå på vinteren kommer sola bare ned midt på dagen.Kåre