onsdag 6. januar 2010

Stativ og hode???

Stativet mitt har gått i stykker, og nå er jeg på jakt etter et nytt stødig stativ som ikke veier for tungt og til en god pris under 5000.- og over 1000.-. Pluss hode naturligvis. Er det noen av dere lesere av denne bloggen som kunne komme med noen anbefalinger? Hva slags stativ bruker dere? Takknemlig for svar.

5 kommentarer:

Geir Ole sa...

Hei Eli og Godt Nytt År!
Finnes nok mange gode forslag å få ang dette. Selv liker jeg godt Sachtler stativer, men det jeg bruker er et ganske kort (kortere enn vedlagte forslag). De er lette, stabile, med pigger på bena som tar godt tak, men kan være litt kalde å jobbe med og ikke minst dyre. Legger ved en link som gir deg et slikt stativ til kr 5000,- uten hode. http://www.naturogfritid.no/default.asp?VS=detalj&ID=134011

Når det gjelder hode fins der også mange gode. Spørsmålet er vel om du vil gå for et kulehode eller ikke.

Gitzo har jo karbonstativ av typen mountaineer som er lette, stabile og greie å frakte med seg. http://www.naturogfritid.no/default.asp?VS=detalj&refs=LISTE&ID=133058&var=!var!foofo!Fotostativ!gitzo_fotostativ!gitzo_karbon!gitzo_karbon!&utnr=0&SOKG=&sql=&Vtitle=Gitzo+T0531+Mountaineer+Tripod+6X+Ser.0

Klipp og lim og se :)
//GO

Eli sa...

Tusen takk for tipset. Skal kikke på det.

Janaturblogg sa...

Kan skrive under på at Sachtler stativ er meget gode. Mitt er brukt aktivt i 20 år nå, og like godt, men skal jeg på lengre turer, gjerne feste stativet på (eller ned i) sekken bruker jeg et Gitzo mountaineer karbon. Finnes flere merker nå av karbonstativer. Manfrotto, benbo m.fl, men de kjenner jeg ikke til. Har man et karbonstativ har en alltid stativet med! Av hode er jeg godt fornøyd med Manfrotto 468RC2 kulehode, men hadde kanskje kjøpt et med større hurtigkobling enn RC2 om jeg skulle handlet igjen. Obs! Scandinavian photo er 700 kr rimeligere på det hode enn Fotovideo! Lykke til med valg!

Janaturblogg sa...

Rettelse, stativhode mitt heter 468MGRC2. Og det tåler fint noen kilo utstyr. Så liker man kulehode, så er det et brukbart valg mener jeg.

Eli sa...

Takk igjen!