onsdag 30. desember 2009

2009, et tilbakeblikk


Sitter og funderer over året som snart er over, 2009. Fotomessig har dette vært et begivenhetsrikt år for meg, spesielt med utstillingen jeg hadde på Årvoll gård. Jeg er veldig glad for at jeg fulgte hjertet mitt og gjorde det. At jeg klatret over alle tanker om at bildene ikke var gode nok o.s.v. Det var mye jeg lærte av å gjøre den utstillingen.
Fotograferingsmessig har det også vært utvikling føler jeg, jeg synes selv at jeg har utvidet reportoaret noe. Med fotokurs i Grøvelsjøen, Orreleik, Elgfoto, Beverfoto og de mer vanlige fuglebildene. Det har også blitt nye bekjentskaper i 2009 som har brakt inspirasjon til fotograferingen og det er jeg utrolig takknemlig for.

På det jobbmessige planet har også 2009 vært et fremgangsrikt år. Jeg søkte en stilling som Geovekstansvarlig i Østfold, og fikk den! Det var et hopp for meg faglig sett. Geovekst er et samarbeid mellom Statens kartverk, Vegvesenet, Kommunene, Telenor, E-bedriftene, Jernbaneverket og Landbruket. Alle disse aktørene går inn i et samarbeid om å kartlegge forskjellige områder. Det etableres grunnkartdata. Veier, vann, høydekurver, bygg, o.s.v. Det er disse kartdataene som brukes i kartprodukter som kan kjøpes rundt om fra turkart til tekniske kart, til kart for GPS og andre ting.
Jeg tok over denne jobben 1.juli og lærekurven har vært forholdsvis bratt hele høsten, spesielt på den økonomiske siden, da jeg tidligere kun har abeidet med fag. I realiteten er jeg prosjektleder for alle de kartleggingsoppdrag som måtte komme i Østfold fylke. Og har også en god del kontakt med firmaene som utfører jobbene. Det er mye å passe på, så det krever sitt.
Med denne jobben har hverdagen min blitt utrolig spennende og utfordrende og ikke minst inspirerende.

Familien betyr mye for meg, jeg har ei jente i tredje klasse, ei i niende klasse og en gutt på videregående. Med alle aktiviteter på fritiden og oppfølging av lekser etc. er det nok å henge fingrene i. Da er det godt at mannen min og jeg kan dele på dette. Vi gjør begge vårt beste for at det hele skal gå rundt.
Nå nyter vi juleferien i fulle drag her i Trysil, dagene er korte og går alt for fort. Det er deilig med ferie og det å bare være sammen. Vi har et trivelig feriehus her oppe, langt fra bakkene, og Oslos kjasete og masete liv. Det er godt å kunne trekke inn i stille skogen, stå med ski på beina og bare lytte til stillheten, naturen, vinden, nyte vinterlyset som er helt spesielt. Det er ferie og opplading av batteriene til et nytt år med nye oppgaver og utfordringer.

3 kommentarer:

Janaturblogg sa...

Bra jobba i 2009! og takk for at du tar deg tid til å dele bilder og tekst med oss på nettet! Ha et flott nytt år!

Anonym sa...

Önskar dig ett Gott Nytt År!

Malin Hellesø

Terje sa...

Vil passe på å ønske deg og din familie et riktigt Godt Nytt År. :)

Dessuten synes jeg at dine nyttårstanker var meget fine å lese. :)