mandag 17. mars 2008

Barcelona, en vakker by


Den 6.mars lettet flyet fra Gardermoen og jeg og min datter på 12 år dro til Barcelona i Spania. Det er jo alltid spennende å reise, og vi gledet oss veldig. Ingen av oss kan spansk og dårlig engelsk, men det gikk greit likevel. Det ble en flott langhelg i Barcelona. Vi bodde på hotellet Marina Barcelona som lå like ved parken Parc de la Ciutadella. Da vi kom ned fant vi en drosje som kjørte oss til hotellet. Innkvarteringen gikk greit, og vi var fornøyd med rommet. Hotellet hadde god service, men det var en ting vi ble skuffet over og det var at det var 16 års grense i hotellets svømmebasseng. Har aldri opplevd lignende før, men, men det var mer enn nok annet å finne på. Vi måtte jo gå La Rambla som er hovedgaten, vi gikk den flere ganger, her var det mye å se på, tryllekunstnere, akrobater, levende statuer, og diverse boder som man kunne handle suvernirer og blomster i. Det var mye å se på, hyggelige gate restauranter lå oppover nesten hele gaten.
Akvariet var også en stor opplevelse, her kunne vi vandre rundt med haier svømmende rundt oss, og mange andre av havets rariteter. Vi så blant annet blekksprut, og havhest, begge var meget fasinerende. Akvariet var et flott alternativ til mye annet dersom man har med seg barn, men også for voksne. Anbefales!
Vi var også i park Güell som er vel verdt et besøk.
Enda bedre synes jeg at toppen Tibidabo var. Et flott sted for barn, med relativt stort tivoli og en fantastisk utsikt over byen. Det var også spesielt å komme seg opp dit, en nostalgisk gammel blå trikk kjørte oss opp første etappen, også var det over på en bratt bane som brakte oss videre til topps. Her var det en gedigen kirke, museum og tivoli. Her kunne man gå i timesvis uten å kjede seg. Fantastisk.
Vi var også på shopping, spesielt i skobutikker, og dem var det ikke få av. Her kunne man bare velge og vrake. Det ble en veldig fin tur og vi har begge lyst til å reise igjen, for det er gøy. Vil du se flire bilder fra Barcelona så gå inn her

Ingen kommentarer: