mandag 8. februar 2010

Torsken Truls

Her er historien om torsken Truls som ble fisket av Gustav, Ingrid og Frida i går. Tre stolte 9 åringer dro opp en gedigen torsk og kalte den Truls.
Vi var på isfiske i Oslofjorden, det ble en fantstisk dag. Tusen takk til Eli, Carsten, Gustav og Frida som inviterte oss med på dette.


Ca. 25 cm tykk is fra Kadettangen og utover forbi Kalvøya og videre ut fjorden. Utrolig, jeg har bodd i Oslo i over 45 år, men har aldri opplevd lignende. Det meste av hva som kan krype og gå var ute på isen denne flotte søndagen. Sola varmet og det var påskelignende tilstander. Folk satt og pilka bortover og koste seg i februarsola. Oslo kan by på mye, og for min del var dette en helt ny opplevelse. Jeg har jo alltid dratt til skogs og vært lite nede ved fjorden.
Ungene var de mest ivrige pilkerne, og de fikk lønn for strevet da Truls ble dratt opp av den stolte fiskeren Gustav. Nå måtte den sløyes og ivrige unger fulgte nøye med på hva Trulses mage inneholdt. Det var bare det at der kom det rogn, så Truls var ingen mannefisk, men hva gjør vel det...Navnet skjemmer jo ingen.
Opplevelsen var stor og jubelen som fulgte når Truls kom på kroken kunne høres omtrent til Nesoddtangen, det sa en eldre mann som kom forbi.
Etterpå ble det torskekveldsmat hos Eli og Carsten. Kjempe koselig.

3 kommentarer:

Kjartan Trana sa...

Trivelig historie, og morsomt å få en slik rapport fra hovedstaden.

Geir Ole sa...

Dette er kvalitetstid med familien :)
Hyggelig!!!

Anonym sa...

hvorfor ikke:)