tirsdag 22. desember 2009

Hva handler det egentlig om?


Jeg farer hit og dit, fra det ene kjøpesenteret til det andre, jeg handler og handler, kikker og ser, koser meg litt i alt ståket, men mest kjøper jeg meg bort. Og jeg er ikke den eneste, jeg vil jo så gjerne at både den ene og den andre skal bli glade. Jeg vil se en haug av pakker hvor funklende barne øyne og voksen øyne pakker opp og blir glade. Derfor kommer jeg akkurat nå på at jeg burde kjøpt til noen jeg på en måte har glemt litt. Det går jo på kreditten løs, men det kan man jo ta igjen sånn litt utpå nyåret, det er ikke så farlig bare de rundt meg blir glade.

Ja, julen handler om å glede, glede hverandre, men er det alle pakkene som gleder mest?
Er det ikke heller det å få være sammen med de man er glad i, de man elsker over alt på jord? Den største gleden er å finne fellesskapet, kjenne varmen, være hos hverandre. Gi hverandre en klem, eller flere klemmer, snakke sammen, le sammen. Fellesskapet om det er lite eller stort må være den største gaven å gi hverandre.
Vi kan gi så dyre ting vi bare kan, vi kan ha handlet oss arme og blakke, men hva hjelper det hvis vi ikke har hverandre, hvis vi ikke har noen å dele det hele med?
Det er dessverre mange som sitter alene julekvelden, ensomhet er en av de store utfordringene vi har i samfunnet. Vi ser det kanskje ikke så godt, men vi vet at det er der. En gave som er mer verd enn alle tinggavene, er å møte et menneske å si: "Hei, jeg vil gjerne ønske deg god jul".
Alle vet vi helt sikkert om et menneske som vi kan hilse god jul.

Varmen mellom mennesker, nestekjærlighet kan synes som en mangelvare i det samfunnet vi lever i, i dag. Kanskje kunne hver av oss være med å gi den gaven til hverandre, gi litt varme, gi nestekjærlighet, og ikke bare i julen, men hele året igjennom. Alle hverdagene for det er da vi trenger det mest. Gi ros til en kollega, gi ros til en nabo, gi ros og varme til din samboer, være raus med å gi bort gode ord. Da tror jeg verden ville bli et bedre sted å leve.

Med dette ønsker jeg alle dere lesere en GOD JUL!

3 kommentarer:

Ord og bilder sa...

Hei

Det vi gjør mellom nyttårsaaften til andre medmennesker er viktigere en hva en gjør mellom julaften og nyttårsaften.
Den største gleden til mine barn er gaver, men slik skal det være for dem..en må jo huske selv fra barneårene.., men det er jeg som mor som setter grenser for hva pakkene inneholder.., tror helheten for barna med Donald duck og vennene, stemningen med venting osv..roen og kosen betyr mye mer...


Ha en fin jul til deg og dine..

monika

Geir Ole sa...

Riktig God Jul :)

Anonym sa...

Gooey Ducks grow to about two pounds in four or five years.
[url=http://www.gooey-duck.com/]geoduck[/url]